ÅRETS BAND BEKREFTET

Hotel Hotel

Hotel Hotel er Vegard Urne (bedre kjent fra Empty Bottles Broken Hearts) sitt musikalske sidesprang. Borte er honkytonken, i stedet erstattet av en annen type melankoli og aldri så lite bitterhet. «The Kneeling» er en enormt heldig blanding av poprock og blues, og trår i fotsporene til mangt et legendarisk indieband fra både nitti- og totusentallet, som Neutral Milk Hotel og Magnetic Fields.
Les mer i BT: https://www.bt.no/kultur/i/geLvB/et-melankolsk-hoeydepunkt

Sjekk ut musikken på Spotify:

https://open.spotify.com/album/6IEWQhkhgOSIoPdh7bXq1R

Årets artist: Oscar Danielson

Oscar Danielson spiller på Møkster Maraton i år! :D

Oscar Danielson (født i Stockholm 1971) er en svensk forfatter og musiker. Han er utdannet gitarpedagog og har gitt ut 5 plater og 3 bøker siden platedebuten i 1996.

Danielson driver plateselskapet Vesper Skivbolag sammen med Pierre Lindsjöö, som blant annet gir ut musikere og sangere som Ital Skurk, Emma NordenstamPeter Lindberg og Oscar Danielson selv.

Danielson har siden slutten av 1990-tallet også laget musikk til et flertall TV- og radioprogram, hovedsakelig for barn.

Oscar Danielson har flere ganger vært gjest på Bjørn Eidsvågs sommerturneer siden 2006. I Kristiansand opptrådte Danielsson sammen med svenske Lisa Nilsson sommeren 2008.

Sjekk ut musikken hans på youtube eller spotify:

https://www.youtube.com/results?search_query=oscar+danielson

https://open.spotify.com/track/2NA5VouOlUoPtVptcD0x4Y?si=Itz3YY0hTOGYo32nwsJdmg

 

Oscar-Danielson-Foto-André-Løyning_framside.jpg

MØKSTER ULTRA

Inspirert av møkstervenen Peter Tubaas - som i fjor løp 15 runder, fordi han hadde ønske om å få ei "ultraoppleving" på øya - tilbyr vi i år ein ny distanse. Møkster Ultra er 15 runder i løypa - til saman 63 292,5 meter. Sjekk ut snarleg komande sak i Kondis om årets nyvinning på Møkster. Sjå elles heimesida vår for påmelding og praktisk info. Om du allereie er ein ultraentusiast - eller kanskje kjem du til å bli det, du berre veit det ikkje endå.. hjarteleg velkomen til MM2017 skal du vere!

Sushi, ørretwraps, grillet laks og torsk + villsaugryte til maratonløperene

Menyen i kafeen på skolen tar form og vi kan så langt friste med sushi, ørretwraps, grillet laks og torsk. Pluss selvsagt kake og kaffi. Villsau-gryte til maratonløpere. Vi håper mange tar turen til denne lille folkefesten! Det blir en fantastisk dag for både løpere og tilskuere. Nå er over 70 løpere forhåndspåmeldt. Flere er tidligere løpere som ønsker å komme tilbake og mange er nye. Opplevelsen står i sentrum på Møkster maraton. Hvert år har vi sett debutanter side om side med norges beste maratonløpere og mange andre erfarne løpere. Vi er imponert over hvordan oppmuntring og omsorg for nybegynnerne preger løpene. Så- om du lurer på å prøve deg på maraton distansen, så er dette rett sted. Ellers har du Nautisk maraton, som kan passe for de fleste. Du kan spurte eller gå. Til slutt minner vi om at det for første gang er satt opp to ekstra hurtigbåt- avganger tilbake til Hufthamar utover kvelden. Vi håper mange kan bli til konserten med Stein Torleif Bjella nede på Pakkeriet. Velkommen!

Årets hedergjest 2016

Årets hedersgjest på Møkster maraton 2016 er Inge Asbjørn Haugen- en unik person. Inge Asbjørn har løpt samtlige løp fra vi startet i 2012 og han har løftet og inspirert oss med sin entusiasme. For dere som ikke kjenner til Inge Asbjørn er han den i Norge som har løpt flest maraton. Han løp nylig sitt 522. maraton og har aldri brutt. Han er også primus motor i det flotte maratonet i hjembygden Hornindal som arrangeres 23.juli, for 25. gang. Inge Asbjørn Haugen er en ypperlig representant for den filosofien vi legger til grunn for vårt arrangement. Den kan kort oppsummeres i et sitat som Inge Asbjørn har lagt ut på sin hjemmeside: If you want to win a race, try the 100 meter. If you want to win an experience, try the marathon. (Emil Zatopek).
Vi ser fram til å ha Inge Asbjørn som vår hedersgjest!

Plakatopphenging

Plakater er kommet og skal nå spres for alle vinder. Oppheng i Bergen by i helgen. Forhåpentligvis vil de være å se flere steder utenfor Bergen også. Hvis du ser en sammenbrettet plakat i Bergen, så ta den gjerne med deg til et sted utenfor Bergen og heng den opp. Send oss bilde av den på facebook og bli med i trekningen av en tur til eksotiske Møkster i sommer.